top of page

Γλυκομαννάνη και Konjac

Τι είναι και πως βοηθούν στην υγεία μας:

Η γλυκομαννάνη, είναι ένας συνδυασμός μερικών απλών σακχάρων (πολυσακχαρίτης) , μια υδατοδιαλυτή φυτική ίνα που συνήθως προέρχεται από τη ρίζα του φυτού Konjac.

Η γλυκομαννάνη που βρίσκεται στα προιόντα Slim Noodles,Slim Pasta και Slim Rice έχει χρησιμοποιηθεί από τους Ασιάτες για πάνω από 2000 χρόνια για διάφορες παθήσεις! Όπως άσθμα ,βήχα, κήλη, πόνο στο στήθος, εγκαύματα και άλλα δερματικά προβλήματα για την δυσκοιλιότητα όπως και για τον διαβήτη.

Επίσης, βοηθάει στην απώλεια βάρους και στην μείωση της χοληστερόλης. Όπως και άλλες διαλυτές ίνες έτσι και η γλυκομαννάνη λόγω των ιδιοτήτων της βοηθάει στην απώλεια βάρους:

  1. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες

  2. Καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στο στομάχι και έτσι μας δίνει το αίσθημα του κορεσμού και μειώνει την ανάγκη για κατανάλωση περιττού φαγητού μετά από λίγη ώρα.

  3. Καθυστερεί να αδειάσει από το στομάχι μας και έτσι συμβάλει στην αύξηση της αίσθησης κορεσμού

  4. Όπως και άλλες διαλυτές ίνες έτσι και η γλυκομαννάνη μειώνει την απορρόφηση των πρωτεϊνών και του λίπους

Τα προιόντα Slim που είναι φτιαγμένα από το φυτό Konjac και είναι πλούσιο σε γλυκομαννάνη, μπορούν να καταναλώνονται ημερησίως με άφθονο νερό για καλύτερη απορρόφηση. Ανά 100 γραμμάρια από τα προιόντα Slim ισούτε με 3 γραμμάρια γλυκομαννάνη!



Γλυκομαννάνη - Εγκυμοσύνη και Θηλασμός

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η γλυκομαννάνη μπορεί να είναι χρήσιμη και για τις έγκυούς γυναίκες. Βοηθάει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας! Επίσης, βάση μελετών δεν έχουν βρεθεί δείγματα προβλημάτων κατά την περίοδο του θηλασμού! Δεν είναι απορροφητική και δεν μπορεί να φτάσει στο μητρικό γάλα, οπόταν και είναι απίθανο να επηρεάσει το βρέφος που θηλάζει. Έτσι, οι γυναίκες που βρίσκονται στην περίοδο θηλασμού μπορούν εύκολα να καταναλώνουν φαγητά με γλυκομαννάνη.


Γλυκομαννάνη και Διαβήτης

Σημαντική ανακάλυψη, είναι και η αλληλεπίδραση της γλυκομαννάνη με τα φάρμακα κατά του διαβήτη.

Η γλυκομαννάνη μπορεί να μειώσει το σάκχαρο του αίματος σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Τα φάρμακα για τον διαβήτη χρησιμοποιούνται επίσης για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα. **Η λήψη γλυκομαννάνης μαζί με φάρμακα για τον διαβήτη μπορεί να προκαλέσει υπερβολική μείωση του σακχάρου στο αίμα! Καλύτερα να μετράτε την καθημερινή μείωση του σακχάρου πριν την κατανάλωση φαγητών με γλυκομαννάνη.

5,872 views0 comments
bottom of page