top of page

7 Λάθη που κάνουμε όταν βρισκόμαστε σε διατροφή

Νιώθετε ότι με την διατροφή που ακολουθείται δεν βλέπετε τα επιθυμητά αποτελέσματα? Νιώθε τε ότι οι προσπάθειες σας για την απώλεια βάρους δεν αποδίδουν? Δεν είστε οι μόνοι. Κάθε φορά που κάποιος ξεκινά δίαιτα ή διατροφή , στην αρχή απογοητεύεται με τα αποτελέσματα.

Για να μπορέσεις να δεις το σώμα σου με την διατροφή ή δίαιτα που ακολουθείς να αλλάζει, θα πρέπει να αποφύγεις τα πιο συνήθης λάθη που κάνουμε καθημερινά.

Ψάξαμε και βρήκαμε τα 7 βασικά λάθη που όλοι λίγο πολύ κάνουμε στην καθημερινότητα εν αγνεία μας ή και κάποια από αυτά είναι πλέον σαν ρουτίνα για εμάς.

Δες πιο κάτω και προσπάθησε να αποφύγεις τα λάθη αυτά όσο μπορείς, για να ‘’ξυπνήσεις’’ τον οργανισμό σου και να μπορέσεις να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.


ΛΑΘΟΣ Νο. 1:


Μάθε τις θερμιδικές αξίες του οργανισμού σου:


Για να μπορέσεις να ακολουθήσεις σωστά την διατροφή σου, πρώτα πρέπει να μάθεις τις θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να λειτουργεί σωστά και να μην καταρρεύσει . Κάθε οργανισμός χρειάζεται περισσότερες ή λιγότερες θερμίδες το οποίο και φυσικά εξαρτάτε από πολλές παραμέτρους. Θα πρέπει να μετρήσεις και να ετοιμάσεις ένα πρόγραμμα διατροφής ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες. Εάν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από όσες καίτε τότε θα αυξήσετε το βάρος σας. Γι’ αυτό πολλές φορές δεν βλέπουμε αποτελέσματα


ΛΑΘΟΣ Νο.2


Μην ακολουθείτε δίαιτες υπερβολικά περιοριστικές.


Ο οργανισμός μας λειτουργεί σαν μπαταρία. Ακολουθώντας μια δίαιτα με πολλούς περιορισμούς, εξαντλούμε τις «μπαταρίες» του οργανισμού μας και καταστρέφουμε την θέληση για να συνεχίσουμε να κάνουμε την διατροφή μας και αυξάνετε η επιθυμία να καταναλώσουμε όσες τροφές στερούμαστε.

Η απόφαση για να ξεκινήσουμε να ακολουθούμε ένα πρόγραμμα διατροφής είναι δύσκολη. Θα πρέπει να αλλάξετε πολλές από τις συνήθειες σας για να μπορέσετε να δείτε αποτελέσματα και να φτάσετε το στόχο σας. Συμπεριλάβετε με μέτρο στην διατροφή σας όλα τα αγαπημένα σας φαγητά, έτσι ώστε να περιορίσετε την επιθυμία για γλυκά και σνακ που θα σας αλλάξουν το πρόγραμμα, και θα μειώσουν τις πιθανότητες να φάτε κρυφά και να το μετανιώσετε.

Η Slim Food σας παρέχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων χαμηλά σε θερμίδες, χωρίς ζάχαρη, χωρίς υδατάνθρακες και χωρίς λακτόζη. Προσφέρουμε σιρόπια, σως, μείγματα ζαχαροπλαστικής με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, μαρμελάδες με 93% λιγότερη ζάχαρη από τις συνηθισμένες, μπάρες πρωτεΐνης για σνακ, noodles- ρύζι και μακαρόνια φυτικά χωρίς υδατάνθρακες ή φυτικές ίνες. Επιλέξετε και βεβαιωθείτε ότι θα απολαύσετε ότι και αν φάτε.


ΛΑΘΟΣ Νο.3


‘’Αυτό ήταν.. τα παρατάω’’


Φτάνεις σπίτι από την δουλειά, κουρασμένος και χρειάζεσαι ενέργεια. Ανοίγεις το ψυγείο παίρνεις ένα κομμάτι τυρί. Ξαφνικά, βλέπεις ότι λείπει το μισό τυρί. Και ξεκινάς με τύψεις να σκέφτεσαι ‘’τι έκανα, και πως θα συνεχίσω και τα κατάστρεψα όλα’’ και τα παρατάς. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος, μην σκέφτεστε αρνητικά. Άφησε το κομμάτι τυριού που έχει απομείνει και συνέχισε την διατροφή σου. Μην τα παρατάς με την πρώτη ατασθαλία.


ΛΑΘΟΣ Νο.4


Δεν καταναλώνετε λαχανικά.


Τα περισσότερα λαχανικά είναι φυσικά χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες, που σημαίνει ότι μπορείτε να τα καταναλώσετε εύκολα και συχνά, χωρίς να σκέφτεστε τις θερμίδες. Είναι επίσης σημαντικές πηγές πολλών θρεπτικών ουσιών που είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας.

Προσθέστε στην συνταγή σας λαχανικά και συνοδεύσετε με αγαπημένα Slim Pasta, Slim Rice και Slim Noodles και αποτελειώστε με νοστιμότατες σως από Slimfoods. Ή πρόσθεσε στα φρούτα το αγαπημένο σου γλυκό σιρόπι - Χωρίς θερμίδες, χωρίς ζάχαρη, χωρίς λιπαρά, χωρίς γλουτένη.


ΛΑΘΟΣ Νο.5


Μην ξεχνάς να πίνεις όσο ωερό χρειάζετε:


Διατήρησε τον οργανισμό σου και το σώμα σου ενυδατωμένο. Περίπου το 60% του σώματός μας αποτελείται από νερό, οπότε πρέπει και να το διατηρούμε με νερό.

Όταν καταναλώνουμε νερό βοηθάμε την οργανισμό μας να λειτουργεί καλύτερα στην πέψη, δίνουμε περισσότερη ενέργεια, έχουμε καλύτερη διάθεση, βοηθά στην καταπολέμηση του πονοκέφαλου και προπάντων το δέρμα μας είναι πιο λείο και καθαρό.

Στόχος θα πρέπει να είναι η κατανάλωση 2-3 λίτρα την ημέρα. Πιείτε ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε, πάρτε ένα με κάθε γεύμα και κρατήστε ένα μπουκάλι πάντα δίπλα σας για να μένετε ενυδατωμένοι.


ΛΑΘΟΣ Νο.6


Δεν γυμνάζεσαι όσο πρέπει


Ένταξε την γυμναστική στην ζωή σου και αφύπνισε τον οργανισμό σου! Η γυμναστική βοηθά το κορμί, το πνεύμα και τον οργανισμό να είναι σε εγρήγορση και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Καθημερινά θα πρέπει ο στόχος σας να είναι 10,000 βήματα. Είναι δύσκολο αν έχουμε μια καθιστική εργασία. Όταν η δουλειά τελειώνει , φρόντισε να πας περπάτημα στην γειτονιά, χόρεψε στο μπάνιο, καθάρισε το σπίτι. Θα εκπλαγείς πόσο θα βοηθήσεις τον εαυτό σου αν κάνεις έστω και ένα από τα πιο πάνω .


ΛΑΘΟΣ Νο.7


Δεν κοιμάσαι αρκετά.


Ο ύπνος συμβάλει σημαντικά στα αποτελέσματα για ένα υγιή τρόπο ζωής. Αν όλα τα προηγούμενα βήματα τα εκπληρώνεις κατά 80% και δεν κοιμάστε καλά, τα αποτελέσματα θα επηρεαστούν.

Εξασφάλισε τουλάχιστον 6-8 ώρες ύπνου την νύχτα, για να δώσεις χρόνο στον οργανισμό σου να ξεκουραστεί, να ανακάμψει και να ξανακινήσει.

Τα πιο συχνά και αποτελεσματικά οφέλη του ύπνου:

1. Καλύτερη ποιότητα ύπνου

2. Βοηθά στον έλεγχο του βάρους

3. Σου δίνει περισσότερη ενέργεια

4. Μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας

5. Μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη

6. Βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδίας

7. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

8. Βοηθά στην συγκέντρωση

Συμμερίσου τον οργανισμό σου, σκέψου και αποφάσισε πως θέλεις εσύ να προχωρήσεις με την διατροφή και την υγεία σου. Η Slim Foods σου παρέχει πρώτη ύλη για να μπορείς να απολαμβάνεις όλα αυτά που ίσως στερείσαι λόγω του προγράμματος διατροφής ή δίαιτας που ακολουθείς.

Μπορείτε να βρείτε όλα μας τα προιόντα στο διαδικτυακό μας κατάστημα και να αποφασίσετε από τις διάφορες ποικιλίες που έχουμε τι ευχαριστεί την όρεξη και τον ουρανίσκο σας!

78 views0 comments
bottom of page