top of page

Τι ονομάζουμε Βιολογικά και Οργανικά Προϊόντα?

Βιολογικά:


Τα βιολογικά προϊόντα , προκύπτουν από καλλιέργεια στην οποία απαγορεύεται η χρήση κάθε χημικού φυτοφαρμάκου- λιπάσματος και ορμόνης. Αυτή η μορφή βιολογικής παραγωγής – γεωργίας ή κτηνοτροφίας, στηρίζεται σε φυσικές και όχι χημικές διεργασίες και στην αποφυγή της χρήσης χημικών, ή άλλων προϊόντων, που συνήθως χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση ασθενειών και μικροοργανισμών κατά την παραγωγή των σχετικών προϊόντων.


Οργανικά:


Τα οργανικά προϊόντα, δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά από τα βιολογικά προϊόντα, αφού απλά και οι δυο φράσεις περιγράφουν ακριβώς τον ίδιο όρο.

Απλά πρόκειται για διαφορετική μετάφραση και απόδοση στη γλώσσα μας των λέξεων organic, bio, biologic, κλπ.


4 Πλεονεκτήματα βιολογικών προϊόντων:


· Τα βιολογικά προϊόντα περιέχουν λιγότερα φυτοφάρμακα. Χημικές ουσίες όπως συνθετικά μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα και εντομοκτόνα χρησιμοποιούνται ευρέως στη συμβατική γεωργία και τα υπολείμματα παραμένουν (και μέσα) στην τροφή που τρώμε.

· Τα βιολογικά προϊόντα συχνά είναι πιο φρέσκια, επειδή δεν περιέχουν συντηρητικά για να επιμηκύνουν την διάρκεια ζωής τους.

· ΔΕΝ χορηγούνται αντιβιοτικά στα ζώα βιολογικής εκτροφής, ούτε αυξητικές ορμόνες ούτε τρέφονται με ζωικά υποπροϊόντα. Επιπλέον, τα ζώα βιολογικής εκτροφής τείνουν να έχουν περισσότερο χώρο για να μετακινούνται και να έχουν πρόσβαση στην ύπαιθρο.

· Έρευνες δείχνουν πως τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο πλούσια σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με τα ανάλογα προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας ή εκτροφής.


Πως θα ξεχωρίσεις τα βιολογικά τρόφιμα? Πως παίρνουν έγκριση?


Ένα τρόφιμο που είναι βιολογικό και διατίθεται στην αγορά της ευρωπαϊκής ένωσης πρέπει να φέρει στη συσκευασία του το λογότυπο βιολογικής πιστοποίησης της ευρωπαϊκή ένωσης που φαίνεται στην πιο δίπλα φωτογραφία.


Το λογότυπο αυτό είναι ουσιαστικά ή εγγύηση της ευρωπαϊκή ένωσης πως το προϊόν που φέρει το λογότυπο είναι τουλάχιστο 95% οργανικό και ακολουθεί όλους τους ελέγχους πιστοποίησης σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό.




SLIM NOODLES ORGANIC – SLIM RICE ORGANIC – SLIM PASTA ORGANIC

Γνωρίζεις την αγαπημένη μας σειρά προϊόντων Slim Organic;

Τα προϊόντα Slim Organic ή και SLIM FOODS για πολλούς, είναι μακαρόνια, ρύζι και νούντλς χωρίς υδατάνθρακες, γλουτένη, σιτάρι, λίπος, ζάχαρη ή αλάτι. Περιέχουν μόνο 9 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια ενώ η σωστή τους προετοιμασία και η κατάλληλη συνταγή τα απογειώνει! Λόγο της αγνότητας τους και των σχεδόν μηδενικών τους θερμίδων τα Slim έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημένης διατροφής πολλών μας φίλων.




Συχνά δεχόμαστε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο συχνά μπορεί κάποιος να καταναλώνει τα προϊόντα Slim και αν είναι κατάλληλα για παιδία.



Η απάντηση μας είναι απλή και ξεκάθαρη! Μπορείς να καταναλώνεις όσο θες όσο συχνά θες χωρίς καθόλου ενοχές. Είναι απόλυτα ασφαλής η κατανάλωση τους από παιδιά και ενήλικες. Τα Slim είναι οργανικά προϊόντα κατασκευασμένα από αλεύρι από την ρίζα του φυτού konjac. Το συγκεκριμένο φυτό προέρχεται από την Ασία και χρησιμοποιείται εκεί για αιώνες στην κατασκευή προϊόντων όπως νουντλς.

Με βάση αυτή την απλή Ασιατική συνταγή φτιάξαμε τα δικά μας προϊόντα τα οποία υπερέχουν σε γεύση και ποιότητα στη κατηγορία τους για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του σύγχρονου πολιτισμού μας!

12 views0 comments
bottom of page